Bea är upp i fart, se upp!

Det gäller att se upp när Beatrice Ask är i farten drogtester på barn och nu vill hon nästintill införa skampålen, detta medeltida påfund, i detta fall för sexköpare genom att skick ett gredelint  brev som talar om att man är misstänkt för att köpt sex, detta så att familjen ska få veta . Hallå vad tog rättssäkerheten vägen? Rättssamhället där det är oberoende domstolar som ska döma folk som begått lagbrott, vad är dessa principer, om oskyldig till motsatsen bevisad i brasan eller? Adam Cwejman ger exempel på hur detta brev skulle kunna se ut, som man ska få enligt Justitieministerns förslag om man är misstänkt, alltså ska man dömas i förväg av sin omgivning.

På vilket sätt kommer vi kunna garantera att person inte blir marginaliserad av detta och därmed risken att brottsligheten fortsätter stor när man ändå inte får en ny chans efter sitt straff. Detta leder självklart att chansen är större att återfallen ökar bland brottslingar som åker in och sen kommer ut, om det blir fördömda av sitt samhälle.

Sen går det förstås att argumentera kring sexköpslagens existens, när man pratar om detta för upprätthålla lagen. Just kring skam varför ska man skämmas för att man köper sex eller säljer för den delen? Varför ska detta vara en sån självklart att sex ska ges gratis eller inte alls?  Det ska kan man fundera över, men som sagt det är lite annan diskussion för jag finner att detta är om ett ”skambrev” är liberala förespråkare för lagen också emot. För är man liberal så försvarar man rättsstaten i alla väder.

Läser på inslag.se att det kanske läge att avsätta Beatrice Ask när det faktiskt är 6 månader kvar till valet och förslaget är Maria Abrahamsson vilket jag tycker låter som en mycket bra idé. Dags och agera Reinfeldt om du vill ha liberalernas röster, Maria skulle alldeles säkert se till att förtroende inom detta område skulle stiga från botten till att närmare toppen. För toppen kan väl ingen tro med vad Regeringen gjort på området.

Andra som skriver om Skampåle;
Nyhetskanalen , Politikerbloggen, Sebastian Hallén, Niklas Odelberg, Runos blogg som länkar till video där hon sa också, Mina Moderata Karameller skriver också om detta och reflektera också över sexköpslagen, Alexander Bard på Liberati, Aftonbladet 2, Louise Persson på AB debatt, SVD, Sanna Rayman på SVD:s ledarredaktionsblogg, här skriver hon igen, DN, Tokmoderaten, Alliansfritt, APG29, Mitt i steget, Vargen, Robsten, Daniel Stursson, WhatsUpsthim, Per Pettersson, Mymlan The Real, Amanda Brihed, Satmaran, Jurdikbloggen, Hanna Lager, Niclas Selberg, Karl Hellberg, PeaceLoveandCapitalism, Hanna Wagenius på AB debatt, Pophöger, HAX, Enligt Min Humla, Tomas sida, Fullmentalstraight, Svensk Myndighetskontroll, Scaber Nestor, Jurdikflickan, Mikael Ståldal, Tobias Josefsson

Länkuppdatering: CUF gav ett lila brev till Beatrice Ask för att hon måste skämmas för sina åsikter framför sina kollegor, hittar jag genom Victor Zetterman

Länkuppdatering 2: Linnea Cedergren
Intressant?

Ett svar till “Bea är upp i fart, se upp!

  1. Undrar om hon själv har rent mjöl i påsen, såg dessa videos…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.