Kampanj mot tvångssteriliseringar


Jag är fotografen, då får använda bild som du vill, så länge det inte motverkar dess ystfte

I söndags var jag tillsammans med den unga gruppen som kampanjar för Birgitta Ohlsson till Riksdagen, också kallad Guerilla Girls, och kampanjade mot den tvångssterilisering som än i dag sker av transpersoner när de byter kön. Detta är något som inte en värdigt ett land som brukar titulera sig ”världens mest jämställda land” eller ett land som ska vara en fullvärdig demokrati. Det måste upphöra nu, det är bra att Sveriges liberala parti och sfär på allvar slåss för detta, men det behövs en mer breddare front för att detta måste upphöra nu. Alla som står upp för mänskliga rättigheter måste nu ställa sig upp för att vi ska få något sluta på detta. Lag härstammar från 1940-talet då vi hade ett rasbiologiskt institut då vi tvångssteriliserade rent öppet för att hålla den svenska genpolen ren från alla möjliga ”avarter”. Därför måste lagen nu rivas upp och slängas av på en avfallstipp.

Ett tvärpolitisk nätverk som slåss för att detta ska upphöra är människorättsnätverket Svart Måndag, som Amanda Brihed är grundare till som kom till under FRA-stormen, nu riksdagskandidat för Folkpartiet i Stockholmz Län kandidat 42. Detta är utmärkt tvärpolitisk nätverk för att se till att såna här avarter till lagar försvinner från den svenska lagboken eller tillkommer.

Andra som bloggar om HBT, tvångssterilisering, människorätt, Lex Amanda, Folkpartiet Liberalerna, val 2010, Birgitta Ohlsson

2 svar till “Kampanj mot tvångssteriliseringar

  1. Ping: Tvångssteriliserade får väll skylla sig själva? | Jens O.

  2. Ping: Den otippade valfrågan tvångssteriliseringar « Per pladdrar på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.