Yttrandefriheten och demokratin och fått sig en törn

I våras skrev jag om Pavlina Ekdahl som är medlem i Liberala Ungdomsförbundet (LUF) som blev utsatt av vänsterextremister som hotade henne för att hon bodde som liberal i den uttalade socialistiska nationen Småland i Lund. Vilket jag då fördömde hårt och skrev om tydligt detta visar vilken syn socialister har på demokrati, enligt dem så är det helt rätt att ge sig på människor som inte delar deras värderingar.

Detta hemska är nu att detta hot med mera har fortsatt för Pavlina under hösten, vilket gjort det ohållbart för henne att bo kvar där. Detta är en törn för demokratin och yttrandefriheten, vi har förlorat lite av demokratin genom detta. Jag förstår varför hon flyttar, men att stämning varit sådan att hon var tvungen låta våldet vinna är ett hemskt tecken för våran demokratin, kan man inte ens få stå upp för sina åsikter och värderingar så vilar den svenska demokratin på en svag tråd. Därför uppmanar jag alla som läser detta att stå upp för demokratin genom sprida detta vidare, på din egen blogg, i forum, på facebook och/eller twitter. Oavsett vilken åsikt du har politisk, måste vi visa att vi står bakom att alla ska få yttra sin egen åsikt!

Andra som bloggar om demokrati, politiskt våld, socialism

2 svar till “Yttrandefriheten och demokratin och fått sig en törn

  1. men Froby OM min åsikt politiskt skulle vara för totalitäradiktaturer så kanske det inte skulle vara av intressa att sprida detta :O
    Ja, jag är jobbig.:)

    Det är sjukt tråkigt att folk blir trakasserade 😦

  2. Ja, så kan man ju se det.

    Japp, något är på väg åt fel håll 😦

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.