Stockholm Pride 2010

Nu i måndags inleddes Stockholm Pride 2010 och då det också det förstås temat på veckans bloggdebatt detta. Detta är första gången jag tänkte vara aktiv hela veckan, jag har gått i paraden de senaste två åren med Folkpartiet Liberalerna. Mitt engagemang har vuxit för att göra något åt HBT-personers situation i samhället och motarbeta onödiga normer i samhället som handlar om att det normala är att människor lever med motsatta könet, att man har traditionellt namn som passar med sitt juridiska kön med mera. Detta engagemang har kommit i rasande fart nu under senare tid, detta mest på grund av den tvångssterilisering som i dag sker av transpersoner när det byter kön för att de ska vara garanterad vård. Amanda Brihed är orsaken till mitt uppvaknande i frågan, som själv råkat ut för tvångssterilisering. Hon uppmärksammades i måndags av Aftonbladet TV i en mycket rörande intervju med Amanda. Därför är just denna fråga viktig för mig under denna Pridefestival och också för Liberala Ungdomsförbundet Storstockholm som kommer kampanja mot detta under hela veckan och för att en förändring ska ske snarast, där har vi också moderpartiet Folkpartiet Liberalerna aktivt med oss. En annan viktig part är också det tvärpolitiska människorättsnätverket Svart Måndag, då detta behöver en politisk bredd för att det ska nå en verklig förändring.

Därför kommer detta bli en händelserik Pridefestival, där jag ska göra allt för denna fråga uppmärksammas och för kandidat 42 på Folkpartiet Liberalernas Riksdagslista i Stockholms Län kommer in, som är Amanda Brihed.

Se EU-minister Birgitta Ohlsson pratar om Pride 2010 och varför Folkpartiet Liberalerna är det självklara valet när det kommer till dessa frågår

Läs hos Catrina Norrgård var Folkpartiet Liberalerna är med i för något under veckan. Hoppas vi ses där!

Andra som bloggar om stockholmpride 2010, Folkpartiet Liberalerna, Amanda Brihed, kandidat 42, val 2010

3 svar till “Stockholm Pride 2010

  1. Pingback: Normativitet och kollektivisering « Per pladdrar på

  2. Pingback: Politiska inlägg från Twingly 2010-07-27

  3. Pingback: Normativitet och kollektivisering | Per Pettersson

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.