Lex Amanda ska sätta stoppa för omänskligheterna

Den senaste veckan har det hänt mycket kring tvångssteriliseringar. Efter många års kamp och uppoffringar från många där ibland Amanda Brihed, så har nu Folkpartiet Liberalerna som första riksdagsparti tagit aktiv ställning mot tvångssteriliseringar och kräver att det upphör. Detta tillsammans att Socialstyrelsen också vill att det slopas. Det är mycket glädjande att Sveriges liberala parti faktiskt visar sig vara liberala och tar ställning för den stora frihetskränkning som i dag sker i dagens Sverige, där personer får fortplantningsförbud, jämförelse med utrotningsförsök är inte långtifrån.

Nu kan det snart ändras, med Folkpartiet Liberalerna fasta ställning i denna viktiga fråga, så kommer snart agerandet. Det finns inga andra alternativ, för att vi som den liberaldemokratin Sverige kan vi inte tillåta såna här grova ingrepp av de mänskliga rättigheter eller inte klassificera vissa människor som människor, som gör när man villkora sjukvård. Amanda Brihed har den varit en mycket viktigt aktör för att denna förändring, på grund av hon själv blivit tvångssteriliserad och då ställde sig i debatten där hon var en duktig debattör och ett levande exempel på denna omänskliga politik. Därför är det en självklarhet att hon ska bli årets lobbyist, hon nämner själv personer som hon tycker är värda uppskattning för att det nu verkligen rör på sig i frågan. Så dessa har man att tacka mycket för också. Själv har jag kommit in i debatten mot slutet (som förhoppningsvis är dess slutskede), man jag ärar alla som drivit denna kamp länge, som Amanda. Därför ska lagen heta Lex Amanda! Men det är också därför hon förtjänar din röst i Riksdagsvalet i höst, plats 42 på Folkpartiet Liberalernas lista Stockholms Län!

Imorgon inleds Almedalen och jag ska göra det jag kan för att detta ska vara en snackis under veckan. Jag hoppas också att Jan Björklund tar det i sitt tal. för förtydliga vår ställning som Sveriges liberala parti.

Nu ska vi se till att denna inhumana lag från det mörka 1940-talet upphör och se till att alla människor behandlas som människor!

Läs andra drivande och duktiga personer som kämpar för få bort den hemska lag (det finns förstås många mer är än vad jag länkar till)
Helena von Schantz, Fredrik Sneibjerg, Carina Boberg, Per Pettersson, Rasmus Jonlund, Helena von Schantz 2, Seved Monke Ajneståhl, Carina Boberg, Agneta Berliner, Per Pettersson 2, Maria Jern, Niklas Odelberg, Fredrik Sneibjerg 2, Dagens Nyheter. Människorättsnätverket Svart Måndag skriver också om detta.

Andra som skriver om hederskultur, skamkultur, HBT, tvångssterilisering, omänskligt, Lex Amanda, Folkpartiet Liberalerna, hjältar, val 2010

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.