Mänsklliga rättigheter utan krav på pass!

I dagens Sverige är de mänskliga rättigheterna begränsade till att bara gälla vissa. Detta är något som är oacceptabelt en liberaldemokratiskt stat. Människor måste vara garanterad de mänskliga rättigheterna var det än befinner sig och har för ursprung eller även om de saknar pass.

Därför måste de papperslösa ges rätt till akutsjukvård, för det är i dag så att papperslösa som söker akutsjukvård i Sverige riskerar efter de blivit behandlade bli utvisade då sjukvårdspersonalen har skyldig att rapportera till polisen. Därför låter de bli att söka sjukvård för att de inte vill riskera att bli tillbaka skickade till hemlandet de flydde från var en ganska god anledning. Det leder ju till att det mänskliga rättigheter inte är så universella som alla pratar om då man begränsar rätten till akutsjukvård. Sen det mest anmärkningsvärda att människor riskera att döda för att de inte vågar söka sig till sjukvården.

Det är därför som Liberala Ungdomsförbundet Storstockholm, Folkpartiet Liberalernas Ungdomsförbund, i dag inleder en kampanj för rätten till sjukvård för papperslösa, på Sergels Torg kl. 13.00.

Uppdatering: Victor Zetterman skriver nu också om dagens kampanj och varför den är bra.

Uppdatering 2: Nu har även underbara Amanda Söderberg skrivit i ämnet, på ett lysande sätt

Andra som bloggar papperslösa, mänskliga rättigheter, folkpartiet liberalerna, Liberala Ungdomsförbundet Storstockholm liberaldemorkati