Offra allt för kampen mot barnporr?

I går antog Europaparlamentet den skriftliga förklaringen/deklarationen 29 som jag tidigare skrivit om som handlar om att utöka datalagring till gälla sökord. Majoriteten av Europaparlamentarikerna är otroligt naiva och enkelspåriga. De tror på att man stoppar barnporr genom att kontrollera och censurera Internet, men sånt kommer de som vill åt barnporr undan, så det handlar mer om att ha ett traditionellt polisarbete över gränserna som kan göra tillslag mot dessa barnporrligor. Sen till den ”positiva” effekt som det kanske ger, är ett dåligt argument också, målet helgar inte medlet för som det vanliga argumentet från oss frihetskämpar är; Man räddar inte de öppna samhället genom att begränsa de.

Som tur är vände de två folkpartiska EP-ledamöterna som skrivit under detta, vilket Victor Zetterman har en del förtjänst till, efter ha insett vad den skriftliga förklaringen handlade om och Cecilia Wikström (FP) meddelade övriga i EP att de inte är vad dem trodde. Tyvärr hjälpte det inte, men det visar på att den liberala gruppen måste bli starkare, plus lite mer kritisk till saker man skriver på från början.

Kolla också in den svenska kampanjen Nej till Datalagring, där du kan se vilka riksdagskandidater som inför höstens val skrivit under kontrakt där de binder sig att rösta nej till datalagringen när den kommer upp efter valet.

Läs vidare hos Per Pettersson som skriver om detta och hur EU nu kommit in på fel väg som måste rättas till. Victor Zetterman tycker allt detta bara är för att man vill ha ökad statlig kontroll. Kolla hos Nikke Lindqvist som förslår hur man kan jävlas med övervakarna.

Andra som skriver om datalagring, smile29, integritet, Europa, EU, människorätt

4 svar till “Offra allt för kampen mot barnporr?

  1. Pingback: Farlig utveckling i EU « Per pladdrar på

  2. Pingback: När ska vi gå ur den här fascistdiktaturen? « Nemokrati

  3. Pingback: Stänga av sökhistoriken eller jävlas tillbaka?

  4. Pingback: På tre millisekunder blev jag en brottsling… | jardenberg unedited

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.